www.lib.ugent.be
HOMEPAGE   HISTORIEK   RESTAURATIE   BEELD   ARCHIEF   CONTACT   EN  

WEBSITE BOEKENTOREN

HOMEPAGE

WEBSITE BOEKENTOREN

Wat zou een universiteit zijn zonder een universiteitsbibliotheek? De UGent heeft er alvast één in een architecturaal kunstwerk: de stilistische boekentoren van de hand van Henry van de Velde. Het is één van de karakteristieke torens van de stad, ook wel eens de vierde toren van Gent en de toren van de wijsheid genoemd.
 
De boekentoren stond de laatste jaren sterk in de belangstelling en er gebeurt ook wel heel wat met en rond het gebouw. Gentblogt gaf het ooit een eigen website en die bouwen we nu verder uit met nieuws over de verbouwing, achtergrondinformatie en 101 kleine evenementen.
  
Dit schitterende gebouw herbergt de collectie van de Universiteitsbibliotheek, een bibliotheek met een historiek van meer dan 200 jaar. De opdracht van de Universiteitsbibliotheek is viervoudig: ze is bewaarbibliotheek en digitale bibliotheek, stuurt het netwerk van bibliotheken in de universiteit aan en biedt een werkplek voor studenten en onderzoekers.
 
Bent u op zoek naar wetenschappelijke literatuur, boeken, tijdschriften, databanken... dan moet u doorklikken naar de bibliotheeksite: http://www.lib.ugent.be/
Gaat het u enkel om het gebouw, dan moet u regelmatig terugkomen naar deze site die de komende jaren wellicht niet meer stil zal staan...
 
De fotografen Geert Roels en Ingrid Decraeye zorgen voor de beelden.